TUINEN VRANCKX GAAT DE MARKT OP MET EEN INNOVATIE: DE BOOMRAND

Roeland Vranckx van Tuinen Vranckx uit Geel brengt een nieuwigheid op de markt die volgens hem tegemoet komt aan een grote vraag vanuit de tuin- en parksector: boomranden. Die bestaan in verschillende materialen en kleuren en worden rond een boom of struik in een grasperk geplaatst. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook makkelijk bij het maaien en de binnenkant blijft onkruidvrij. Zijn collectie gaf hij de merknaam Outline.

Het probleem met een struik of een boom in een grasperk is dat je er moeilijk rond komt met de grasmaaier. Voor het gras of onkruid direct bij de stam moet je nog eens achterna met de grastrimmer of bosmaaier. Met een boomrand is dat probleem van de baan. “Met een grasmaaier kan je moeiteloos over een boomrand”, vertelt Roeland Vranckx. “Binnen de boomkrans komt een afwerkingslaag van siergrind, houtsnippers, kokosdoppen of schors. Dus de boomspiegel blijft gras- en onkruidvrij. Een boomkrans oogt ook esthetisch mooi.”

Het bedrijf creëerde een reeks boomkransen in beton, metaal en natuursteen, die verkrijgbaar zijn in standaardmaten en in allerlei kleuren. Naast het standaardgamma levert Outline ook maatwerk. “De productie besteden we nu uit wij gespecialiseerde bedrijven”, zegt Vranckx, “maar de bedoeling is dat we dat zelf gaan doen.”

Verder uitrollen
De start voor de Outline-boomkransen is gegeven, nu gaat het erom om de verkoop verder uit te rollen. “Ik heb een mailing gestuurd naar andere tuinaanleggers en daar zijn bestellingen uitgekomen. Eigenlijk zou ik er verder de baan mee op moeten, maar daarvoor ontbreekt het me voorlopig aan tijd.”

Compleet nieuw is de boomrand niet, geeft Roeland Vranckx toe. “Tijdens het patentonderzoek zijn we voorbeelden uit het buitenland tegengekomen. Maar in de vorm en de materialen zoals wij die presenteren, is onze toepassing uniek.” Vranckx kreeg bij de ontwikkeling de hulp van het Vlaams Innovatiecentrum.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then