Tuinaannemers blijven gaan:

“Maandag begint er zelfs een nieuwe arbeider”

Niet iedereen zit in zak en as of moet alternatieven zoeken door de coronacrisis. Tuinaannemer Roeland Vranckx uit Geel gaat gewoon door, en hoe: maandag begint er zelfs een nieuwe werkkracht. Het bedrijf kan met de nodige voorzorgen gewoon blijven werken, en kan in tegenstelling tot vele andere firma’s in de tuinsector alle opdrachten afwerken.

“We werken met een zevental mensen en maandag begint er een nieuwe arbeider, dat is toch redelijk uniek in deze periode, geloof ik. Ook op het sociaal secretariaat hebben ze de wenkbrauwen gefronst”, zegt zaakvoerder Roeland Vranckx van Tuinen Vranckx. Het tuinaannemersbedrijf uit Geel is gespecialiseerd in het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van tuinen.

“We proberen onze agenda zoals gepland af te werken, en dat lukt. De klanten stellen dat ook erg op prijs. We werken met de natuur, dat is tijdsgebonden, moet groeien, en staat niet stil. De tijdsfactor is cruciaal voor ons: we hebben nog maar een paar weken om alle bomen te planten. En uiteraard nemen we ook onze voorzorgen: we rijden met aparte wagens, en ontsmetten geregeld de handen. Ook aan het materiaal hebben we gedacht: de spades die gebruikt worden zijn nu gemerkt met de naam van de arbeider erop. Zo kunnen ze niet gewisseld worden.”

De zaken gaan door, al vindt het personeel de lege straten en het weinige contact toch ook bevreemdend. “Het ziet er heel vreemd uit om nu ‘s ochtends op de baan te zijn. En omdat de collega’s naast hun gezin nu alleen elkaar hebben, is het blind vertrouwen erg gegroeid. Dat is mooi om te zien.”

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then