GROENE JOBSTUDENT VAN HET JAAR!

Voor het 7de jaar op rij organiseerden UNIZO en de HR-dienstengroep ADMB de verkiezing ‘Jobstudent van het Jaar’. Opvallend feit: bij de provinciale winnaars een jobstudent in het tuinaanlegbedrijf Tuinarchitectuur Vranckx.

Enthousiaste jobstudenten in een groenbedrijf. Ze zijn er, maar blijven veelal in de schaduw. Niet zo Simon Van den Broucke, jobstudent bij Tuinarchitectuur Vranckx in Geel. Dit jaar staat zijn teller op 47 gewerkte dagen en ook vorig jaar was hij al weken mee actief in het bedrijf. Alles doet hij mee, van ontwerpplannen lezen, begrijpen en uitzetten tot en met alle aanlegaspecten en natuurlijk ook onderhoud.

GEGROEID IN PASSIE

Het begon allemaal met gewoon een handje toesteken in het bedrijf. Stel hem niet voor als een boom van een vent, het stereotiep dat veel klanten hebben wanneer ze een groenvoorziener in gedachten hebben. Wat Simon wel heeft, zijn de obligate blauwe plekken die bij tuinwerken horen en handen met flink wat eelt. Inmiddels is Simon een bijna gediplomeerd en volleerd tuinaanlegger, met een sterke theoretische basis, maar vooral bergen ervaring.

Werkgever Roeland Vranckx: ‘Alle noodzakelijke vaardigheden en handelingen voor een tuinaannemer hebben wij hem stapsgewijs aangeleerd. Maar veel komt ook uit zichzelf. Hij weet van aanpakken, kan nauwkeurig en veilig werken en functioneert zowel zelfstandig als in teamverband erg goed.’

Roeland Vranckx denk eraan Simon omwille van al zijn capaciteiten vast in dienst te nemen. ‘We zien zijn competenties snel groeien en kunnen hem, bij wederzijds akkoord, na enkele maanden de functie van werfleider geven.’ Het staat niet in de weg dat Simon ervan droomt binnen enkele jaren een zelfstandigenstatuut aan te gaan en stilaan in eigen naam investeringen te doen. ‘Ook in dat geval staan wij dan nog steeds open voor een mogelijke samenwerking’, benadrukt Roeland Vranckx, niet bang voor een collega-bedrijf meer.

SIMON ALS VOORBEELD!

Roeland Vranckx roemt Simon omwille van zijn inzet en veelzijdigheid. Voor de jury primeerde echter de duidelijke evolutie in de job. Begonnen als tengere jongen die ‘wachtte’ op werk heeft hij dankzij de verantwoordelijkheden die hij kreeg en zijn openheid voor professionele bijsturingen een volledige gedragswijziging ondergaan. ‘Hij heeft alle noodzakelijke vaardigheden en handelingen stapsgewijs aangeleerd en heeft door zijn studies een mooie theoretische basis waardoor bij de realisatie van projecten ook zijn meningen en inzichten naar waarde worden geschat.’

Reden genoeg om Simon Van den Broucke tot jobstudent 2014 te kronen en hem een oorkonde en waardebon van 100 euro toe te schuiven, vindt UNIZO.

SIMON IS DE BESTE JOBSTUDENT VAN 2014

Simon Van den Broucke uit Meerhout mag zich de beste jobstudent van 2014 in de provincie Antwerpen noemen. Hij klaarde de klus zelfs zo goed dat hij er een vaste job aan overhield.

Jaarlijks organiseren UNIZO, ADMB, KBC en MNM-Radio de verkiezing van Jobstudent van het jaar. De titel ging naar de 24-jarige Simon Van den Broucke uit Meerhout. Hij werkte als jobstudent bij Tuinarchitectuur Vranckx in Geel. ‘Ik heb tuinaanleg gestudeerd aan Thomas More. Ik was daar altijd al in geïnteresseerd. Mijn vader heeft een grote tuin en ik hielp hem vaak en graag. In mijn laatste jaar had ik veel vrije lesuren, zodat ik de school kon combineren met werk als jobstudent. Zo kon ik ook extra praktijkervaring opdoen’, vertelt Simon. Als jobstudent heeft hij heel wat bijgeleerd. ‘Natuurlijk heb ik ook nog stage gelopen en daar leer je ook veel bij. Maar als jobstudent krijg je meer verantwoordelijkheid, omdat je echt meedraait als werknemer. Zo heb ik op het bedrijf van Roeland leren werken met de graafkraan en de Bobcat. Ook andere tuinwerktuigen zoals de bosmaaier en de kettingzaag leerde ik hanteren. Als jobstudent leer je echt de kneepjes van het vak kennen. En het werk doe ik heel graag. Het schept veel voldoening om een oude tuin of een braakliggend stuk grond om te vormen tot een prachtige tuin. Dat je ’s morgens vroeg moet opstaan, neem ik er graag bij’, vertelt Simon.

Zaakvoerder Roeland Vranckx nomineerde hem voor de verkiezing en biedt Simon zelfs een vaste job aan. ‘Simon weet van aanpakken en werkt nauwkeurig en veilig. We kunnen hem zeker gebruiken als vaste werknemer. En in de toekomst kan hij misschien zijn eigen zaak oprichten’, zegt Roeland Vranckx

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then